Handicappet føler sig svigtet

En handicappet kvinde fra Nakskov føler sig svigtet af Lolland Kommune. Hun mener, at kommunen har fundet et hul i lovgivningen, der udelukker hende fra at bruge privat hjemmehjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I år 2000 blev Anne Sneistrup Christensen lam i store dele af kroppen. Lige siden har hun været afhængig af 11 timers hjemmehjælp om dagen. Indtil nu har hun benyttet sig af private hjemmehjælpere, men det er slut nu. Kommunen har puttet Anne Christensens hjemmehjælp fra én paragraf over i en anden.

- Jeg er forbavset over kommunens måde at reagere på i den her sag. Der er jo hverken nogen etik eller moral i den her beslutning, siger ægtefællen Leo Christensen.

Indtil i dag hørte Anne Christensens hjemmehjælp under servicelovens § 83. det er den, der bliver brugt, når det handler om almindelig hjælp og pleje i hjemmet.

Men nu er Anne Christensens hjemmehjælp røget over i § 85, der normalt bliver brugt i forhold, hvor en handicappet skal trænes op til at kunne noget mere.

Paragrafskiftet får konsekvenser for Anne Christensen og hendes ægtefælle.

- Vores hverdag bliver påvirket på den måde, at den nu bliver totelt skemalagt. Der er ingen variation overhovedet. Og samtidig mister vi retten til at bruge den private hjemmehjælpsordning, som vi er så glade for, siger Leo Christensen.

Socialminister Karen Jespersen understreger, at det ikke er meningen, at nødvendig personlig og praktisk hjælp skal gives eftrer § 85.

-  § 85 aldrig har været tænkt som en mulighed for kommunerne til at undgå at tilbyde frit valg af leverandør af personlig og praktisk hjælp, siger Karen Jespersen.

Parret har nu klaget over kommunens afgørelse til Det Sociale Nævn.


Nyhedsoverblik