Handicappede på sportsskole

I dag lød startsskuddet til årets sportsskole for handicappede. I fire dage skal deltagere med forskellige handicaps lege og dyste i forskellige idrætsgrene i Vordingborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ingen hindring at være handicappet. I hvert fald ikke på sportsskolen i Vordingborg, hvor 56 deltagere i disse dage spiller fodbold, dyrker gymnastik eller multisport.

- Vi håber at få nogle børn og unge som idrætsligt får en fornemmelse af, hvordan det er at dyrke idræt i fritiden, og som samtidig får nogle gode venner, siger Bent Gaarsted, der er arrangør og idrætskonsulent i Dansk Handicap Idræts-Forbund.  

Sportsskolen varer fire dage, og det er tredje år, den finder sted. Deltagerne er mellem 8 og 17 år og har forskellige handicaps ligefra udviklingshæmmede til svært fysisk handicappede.

Nogle af børnene går i normale skoler, og det betyder meget, at de på sportsskolen får lov at konkurrere med nogen på samme niveau. Gitte Møller er mor til Sofie Møller, der deltager i sportsskolen.

- Det betyder, at hun kan være den bedste for en gangs skyld. Man kan bare se hendes glæde, når hun vinder. Det er ikke så tit, hun prøver det, siger Gitte Møller.

Sportsskolen er arrangeret af Dansk Handicap Idræts-Forbund i samarbejde med Vordingborg Handicap-Idræt.