¨

Handicappede i regionen kommer i arbejde

Foto: TV ØST

Flere handicappede får fremover mulighed for at komme rigtigt i arbejde ved hjælp af et nyt projekt i blandt andet Nykøbing Falster.

36-årige Jacob Abed, Janne Holm Pedersen på 44 og 23-årige Martin Duckert Svenningsen har flere ting til fælles. De er alle tre udviklingshæmmede og så er de kollegaer på McDonald’s i Nykøbing Falster.

Til dagligt sørger alle tre for kunderne på fastfood-restauranten i deres skånejob og det er blandt andet takket være Projekt KLAP, at handicappede mere end før, nu kommer i arbejde.

-  Det er bare om at komme i gang med at søge, siger Stine Lindskou, der er regional KLAP-konsulent på Sjælland, Lolland og Falster.

Ifølge en pressemeddelelse har Landsforeningen LEV og Projekt KLAP fået adskillige udviklingshæmmede ansat i skånejob på ”rigtige arbejdspladser” i samarbejde med kæder som Silvan, Dansk Supermarked og McDonald’s.

-   De er medarbejdere på lige fod med alle de øvrige knap 40 ansatte. I begyndelsen er der måske en lidt længere indkøringsfase, fordi der skal tages nogle individuelle hensyn til, hvad de skal arbejde med. Men når det er på plads, er der tale om dybt engagerede, loyale og pligtopfyldende medarbejdere. De sætter en ære i at være tilsted og gøre det ordentligt, fortæller restaurantchef Janus Kirkensgaard om sine tre medarbejdere.

Flere grupper af handicappede
Projekt KLAP har fået mulighed for at tilbyde skånejob til endnu flere grupper af handicappede. Derfor kan mennesker med epilepsi, hjerneskade, spasticitet eller kognitive vanskeligheder også søge disse job, lyder det i pressemeddelelsen. I dag er der oprettet 700 job – og derudover er der lige nu 150 ledige stillinger fordelt over hele landet.

-   Jeg er glad for at være her. Det kan godt være hårdt, men det er en sjov arbejdsplads, og så kan jeg godt lide at hygge om kunderne,  siger Janne Holm Pedersen, der arbejder på McDonald’s 20 timer om ugen og blandt andet også har fået hygiejnebevis.

For at komme i betragtning til et skånejob, skal man være på førtidspension. Du kan læse mere her

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App