Hævn bag bombesprængning

Ejeren af DK-tanken i Rødbyhavn tror, at bomben skulle have været kastet mod tankstationen. Den ene af de to sigtede i sagen har nemlig forbud mod at komme på tanken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På DK tanken i Rødbyhavn er man lettet over, at det ikke lykkedes to mænd at ramme tanken med en krysantemumbombe.

- Nu skete der heldigvis ikke noget, men de var ikke langt fra at ramme vores tappe-haner, og så kunne det være gået grueligt galt, siger Susanne Stemann, der ejer tanken.

To mænd blev fanget af et overvågningskamera tidligt torsdag morgen, da bomben gik af tæt på deres scooter, og de blev begge forbrændt. De to sigtede er henholdsvis 23 og 41 år, og de er blevet varetægtsfængslet i 14 dage.

På tanken tror man, at der er tale om hævn, fordi den ældste ikke længere må komme der, efter personalet tre gange har taget ham i tyveri.

- Den ene person har livsvarig karantæne, så måske er det grunden til, at han er fornærmet, siger Susanne Stemann.

At krysantemumbomben var tiltænkt at ramme tanken er også en af politiets teorier. Politiet vil dog ikke kommentere sagen, da den kører for lukkede døre.

I nærheden af tanken fandt politiet efterfølgende tre andre krysantemumbomber, som de to angiveligt har tabt. Den videre efterforskning skal nu vise, hvad de skulle have været brugt til.

De to sigtede, som begge er fra lokalområdet, risikerer op til 12 års fængsel.