Hærværksbølge i lystbådehavn

Ødelæggelser for flere hundrede tusinde kroner, - så stor er regningen efter omfattende hærværk på lystbåde i Holbæk Marina

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De sidste fjorten dage har havnefogeden i Holbæk Marina haft ekstra travlt. Hver dag må han ringe til bådejere der har haft ubudne gæster i ly af mørket. Det er ikke de store beløb der stjæles for, men tyveknægtene sætter åbenbart en ære i at ødelægge mest muligt så skaderne løber tilsammen op i flere hundrede tusinde kroner.

"De brækker lugerne op med koben, pulverslukkere tømmes ud over det hele, hynder skæres i stykker" sådanne beskeder har havnefoged Erling Andersen gang på gang den sidste tid måttet aflevere til de ramte bådejere.

TV2øst talte i dag med en af de bådejere det er gået hårdest ud over. Det indre af hans båd er oversprøjtet med kulsyresne, og alt inventar ligger hulter til bulter på dørken. Alene på hans båd løber tyveri og skader op i næsten hundrede tusinde kroner.

Fra mange af bådene stjæles der Nødblus. I ukyndige hænder kan de være livsfarlige. Indholdet af krudt i de "kanonslagslignende" nødblus er så stort at den lille faldskærm med nødblusset kastes 300 meter op i luften når de udløses.