Håbet tilbage efter stormflod

I Blans på Lolland er man ved at vågne efter syv måneders mareridt. Digerne er under genopbygning, men Stormfloden har kostet - både økonomisk og psykisk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er en kæmpe lettelse at se, at reparationen af digerne er i gang, og vandstanden bare falder og falder, siger Susie Riis-Jacobsen.

Smilet har igen fundet vej til hendes læber. I november sidste år brød vandet ellers igennem digerne, og mere end 50 af hendes får druknede på markerne ved Blans på Lolland.

- Det har været deprimerende at få ødelagt sin hverdag, og det har taget lang tid at komme sig over tabet af alle fårene, fortæller Susie Riis-Jacobsen. 

I øjeblikket er digerne ved at blive repareret, og halvdelen af vandet, der havde bevæget sig mere end to kilometer ind i landet, er nu blevet pumpet ud.

Genopbygningen af digerne løber op i 2 millioner kroner, hvor Kystdirektoratet har givet 500.000. Resten er betalt af lodsejerne i området.

Digerne bliver to meter bredere og 60 centimeter højere. Samtidig bliver der sået digegræs, og det hele skulle stå færdigt om en måneds tid.

Susie Riis-Jacobsen har ikke opgivet fåravlen trods tilbageslaget. Nu er håbet, at hun næste år kan få græs på marken, hvor der har ligget saltvand, og nye får igen kan græsse.