Håb for Trelleborg-aktionærer

Sydbank kan komme til at betale en højere pris for aktierne i bank-Trelleborg. Det giver håb for en lokal aktionær, der har mistet over en kvart million af arven til sine børn og børnebørn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis bare en enkelt utilfreds aktionær i bankTrelleborg kræver det, skal to uvildige revisorer gennemgå prissætningen af de bankTrelleborg-aktier, som nu kræves indløst til kurs 59,3. Det skriver Dagbladet Roskilde.

Flere kilder i bankverdenen - blandt andre Sparekassen Sjællands administrerende direktør - har vurderet, at Sydbank med en betaling på 250 millioner kroner har overtaget bankTrelleborg for billigt. Og bekræftes det af en undersøgelse, vil Sydbank være parat til at betale en højere pris for aktierne. Det oplyser administrerende direktør i Sydbank Carsten Andersen, der dog ikke tror, at en revurdering vil ændre på kursen.

- Men skulle det mod forventning ske, vil vi da stå ret over for den beslutning. Det vil ikke rokke ved vores beslutning om at overtage banken, siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Og den melding glæder Lise (navnet er opdigtet, da hun ønsker at være anonym, men redaktionen kender hendes identitet), som er en af de aktionærer, der har tabt mange penge på bankTrelleborgs krise.

- Jeg bestemte for to-tre år siden, at jeg vil spare optil mine børn og børnebørn. I maj kom tilbuddet om at købe aktier, og det har altid været et solidt firma, så jeg regnede ikke med, at der overhovedet kunne være problemer i det. Jeg regnede med, at de ville blive supergode, fortæller hun.

I sommer, da kursen var cirka 320, købte Lise derfor for 40.000 kroner aktier til hver af sine otte arvinger, ligesom hun også købte en portion til sig selv.

- Jeg havde regnet med, at de skulle hygge sig med de penge, når jeg ikke er her mere, men nu har jeg mistet 263.000 kroner. Man er vred, ked af det og frustreret. Jeg synes, ledelsen har gjort det utroligt dårligt. Man ved, at den i flere måneder har været klar over, at det blev grelt. Og det lyder fuldstændigt galt, at man ikke har fået
noget for bankens goodwill, konstaterer hun og tilføjer, at aktierne blev noteret i arvingernes navne, og at nogle af dem er så unge, at de ikke kan få glæde af det fradrag, tabet ellers kan udløse.

Og Lise kan meget vel finde på at kræve den omtalte undersøgelse, der måske kan føre til en højere kurs.

- Det er et lille bitte lyspunkt. Hvis bare man kan få halveret sit tab, vil man være godt tilfreds, bemærker hun.

Advokatfuldmægtig Karen Sanning, der har været medlem af bankTrelleborgs aktionærråd, bebuder i øvrigt i Sjællandske, at hun vil til bunds i sagen og derfor gerne vil i kontakt med andre aktionærer. Du kan kontakte hende på denne mail: ksa@lesadv.dk