Gymnasieelev: Gymnasiet er en SU-betalt varmestue

18-årige Theis Johansen er blevet dagens helt store taleemne på Slagelse Gymnasium. Han vil have skrappere adgangskrav, for holdningen er alt for slap.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Til daglig går jeg selv i gymnasiet og er vidne til en generation, hvor det at pjække er reglen frem for undtagelsen, hvor det at drikke torsdag, fredag, lørdag og sågår søndag er en del af den daglige gang på ungdomsuddannelserne.

Sådan skriver 18-årige Theis Johansen i sit debatindlæg i Sjællandske.

Stod det til Theis Johansen, skulle der være skrappere adgangskrav til gymnasitet, som ifølge den unge mand er blevet "en varmestue, hvor man kan opholde sig, hvis man ikke lige ved, hvad man skal foretage sig".

Positiv modtagelse

TV2 ØST besøgte i dag gymnasiet i Slagelse, og Theis Johansen havde ikke grund til at frygte kammeraternes modtagelse:

- Det er stort set kun positive tilkendegivelser, jeg har fået. Der er ikke nogen, der har sagt, at det var noget mærkeligt noget at skrive, siger debattøren.

Selv håber Theis Johansen, at indlægget kan skabe debat.

- Jeg har kastet en bold op nu, og så håber jeg, at enten rektor eller en gymnasielærer eller en anden, som kan se tingene fra en anden vinkel, tager bolden videre eller sender den tilbage, siger Theis Johansen.

Rektor er ikke bekymret

Rektor er dog ikke så bekymret for udviklingen.

- Jeg synes, Theis er hård ved sine medstuderende. Jeg synes, de har den rigtige indstilling til at gå i skole. Der er selvfølgelig nogle, som bruger mindre tid, end man kunne ønske. Men jeg synes ikke, det er det generelle billede, siger rektor Iver Grunnet, Slagelse Gymnasium.