Gymnasie-razzia havner på ministerbordet

Justitsminister Karen Hækkerup (S) skal svare på, hvorvidt det var i orden at undersøge Kalundborg Gymnasium for stoffer, når der andre steder er sagt nej.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Narkorazziaen på Kalundborg Gymnasium og HF 4. februar i år har fået folketingsmedlem Peter Skaarup (DF) til at stille spørgsmål til justitsministeren.

Det skriver Sjællandske.

Hash og joints

Tirsdag den 4. februar indtog et større antalt politibetjente og narkohunde gymnasiet, fordi skolens ledelse havde bedt om en razzia. Bekymrede forældre havde henvendt sig, fordi de efter at have talt med deres børn, havde fået mistanke om, at der florerede stoffer på stedet. Alle elever blev gennet ned i kantinen og fællessalen, indtil politiet var færdige.

Læs også: Politiaktion på Kalundborg Gymnasium

Der blev fundet hash og nogle røgede joints under razzien, og nu stiller Peter Skaarup altså spørgsmålstegn ved, at der blev grebet ind på skolen. I december sidste år fik politiet nemlig nej til at gennemføre en razzia på asylcenteret Sandholm i Nordsjælland, selv om det viste sig, at folk kunne spore deres stjålne mobiltelefoner til stedet. Nu vil DF'eren gerne have svar på, hvad forskellen er på at ransage et gymnasium og et asylcenter.

Læs også: Hash og joints fundet på gymnasium

Gymnasium kontra asylcenter

I et paragraf 20 spørgsmål til justitsminister Karen Hækkerup (S) skriver han:

»Hvad er ministerens holdning til, at politiet i Kalundborg tirsdag den 4. februar 2014 uden problemer gennemførte en storstilet razzia på Kalundborg Gymnasium og HF i søgen efter euforiserende stoffer og andre former for rusmidler alene på forlydender om, at noget sådant skulle befinde sig på gymnasiet, når Nordsjællands Politi i december 2013 afviste at foretage en razzia efter sporede stjålne mobiltelefoner i asylcenter Center Sandholm under henvisning til, at retsplejeloven forudsætter en konkret mistanke, før politiet kan gå ind og ransage, og mener ministeren ikke, at det er underligt, at razzia og ransagning kan finde sted på forlydender ét sted, mens det ikke kan lade sig gøre på baggrund af konkret viden et andet sted, og hvad agter ministeren at gøre ved det«?

Justitsministeren skal inden for 6 dage besvare spørgsmålet.