Gundslev: Selvtægt var i orden (Video)

En mand fra Falster tog i går sagen i egen hånd, da han brugte sit jagtgevær til at jage to indbrudstyve væk. Det er ulovligt at skyde på andre, men på Falster synes de alligevel, at manden handlede korrekt

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I dag åndede alt fred og idyl i den lille landsby Gundslev på Falster. I går var det lille samfund ramme for en skudepisode. Men i modsætning til de fleste andre ligger sympatien hos manden der skød.

- En dygtig mand, konstaterer Christina Sørensen.

Og Ove Schouw er enig:

- Det var modigt gjort, siger han.

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090409_selvtaegt.flv]

En 57-årig mand jog to mænd, der var ved at stjæle hans knallert, væk ved at skyde efter dem med et jagtgevær.

- Nu har jeg ikke noget jagtgevær, men jeg tror nok jeg ville skubbe lidt til dem, hvis de kom her, siger Jan Larsen fra landsbyen.

- Jeg synes det er helt fint, at han forsvarer sin ejendom, fastslår Christina Sørensen.

Den ene af de to knallerttyve blev ramt i ryggen af skuddene og den 57-årige beboer er nu varetægtsfængslet i 13 dage - sigtet for at bringe andres liv i fare.

- Man må altså ikke skyde efter andre mennesker, selv om de kommer ind på ens enemærker. Det må man simpelthen ikke, siger Politikommissær Kenneth Pedersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Men i Gundslev kan langt de fleste godt forstå selvtægten.

- Selvfølgelig er det ulovligt, men jeg kan godt forstå, han handler sådan, siger Jan Larsen.

Ann-Britt Starberg Jensen mener dog ikke, at manden har handlet korrekt.

- Han skal ikke skyde på folk, det er ulovligt. Han burde have ringet til politiet, siger hun.

I Straffeloven er der en bestemmelse, der siger, at man ikke bliver straffet, hvis man handler i nødværge. Men da den 57-årige stod oppe i sit vindue og skød ned på de to mænd, er der ikke tale om nødværge.

- Man må forsvare sig, med det man bliver angrebet med. Det vil sige, at hvis indbrydstyven står med et kosteskaft, så må man altså ikke hente et jagtgevær, slår Kenneth Pedersen fast.

- Der er kun én rigtig ting at gøre, og det er at synke spyttet to gange, og så gå ind og ringe efter politiet, som kommer og håndterer det professionelt, slutter han.