¨

Guldborgsund landets anden mest ensomme kommune

Foto: TV ØST

Flere steder i regionen kravler op på listen over ensomhedsprocent i kommunerne. Værst står det til i Guldborgsund, som bevæger på en andenplads.

7, 5 procent af de 16-110-årige i Guldborgsund Kommune føler sig ofte uønsket alene.

Det viser tal fra Sundhedsstyrelsens Nationale Sundhedsprofil, som også slår fast, at det mest er ældre og unge, der føler sig alene og ensomme.

Andre steder i regionen ligger også i top tyve på listen over ensomhedsprocenten i kommunerne fra Sundhedsstyrelsen. Lolland Kommune bevæger sig på en 6. plads med sine 6,9 procent, mens Slagelse Kommune med sine 6,3 procent slår sig fast på plads nummer 19 på listen.

Ifølge en pressemeddelelse fra Røde Kors kan især julen forværre ensomheden. For selvom højtiden og juleand er noget, der hænger sammen med samvær med familie og venner, er det ikke sådan virkeligheden hænger sammen for mange.

-  En af kerneopgaverne i Røde Kors’ sociale arbejde er at modarbejde ensomhed, og det gør vi på mange måder hele året rundt. Ensomheden mærkes særligt tydelig når man føler sig isoleret i juletiden, som ellers er her venner og familie mødes. Derfor er det ekstra vigtigt, at vi er klar til at hjælpe i disse uger," siger Hanna Line Jakobsen, der er præsident for Røde Kors.

Ifølge Sundhedsstyrelsens Nationale Sundhedsprofil føler flere end 263.000 mennesker i Danmark sig ofte alene i hverdagen.

Du kan læse mere om Røde Kors’ arbejde med ensomhed her

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App