Grundlovsdag skød valgkampen i gang

Anders Fogh Rasmussen brugte i dag sin Grundlovstale til især at bejle til kvinderne. Socialdemokraterne fortalte hvordan, de mener Danmark skal regeres.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

5. juni 1849 fik Danmark en Grundlov. Og her 158 år senere betyder det politiske taler i hele regionen. Anders Fogh var taget til Fuglsang Gods på Lolland. Og her blev der især bejlet til de kvindelige vælgere.

- Vi skal sikre at tilbud og kvalitet i den offentlige velfærdsservice er i top. For det er med til at sikre et fleksibelt og dynamisk samfund med en god konkurrenceevne. Og det er med til at sikre ligestillingen mellem kvinder og mænd, sagde Anders Fogh Rasmussen (V) fra sin talerstol foran de mange hundrede fremmødte.

En tredjedel af Statsministerens tale handlede om ligestilling. Ikke mindre end 37 gange fik han sagt ordet "kvinde".

Spørger man socialdemokratiske Mette Frederiksen, er der ingen tvivl om signalet.

- Jeg skal ikke udlægge Anders Fogh Rasmussens tale, men der er ingen tvivl om, at vi nærmer os en valgkamp i Danmark, og det er givet det Anders Fogh Rasmussen har brugt nogle kræfter på i dag, siger det socialdemokratisk folketingsmedlem.

Men Mette Frederiksen kunne også selv. Hun præsenterede fem punkter Socialdemokraterne vil gå til valg på.

- Selvfølgelig går vi til valg på, at integrationen skal være bedre i Danmark. Vi skal have en uddannelsespolitik, der er så god, at selvom et barn er ordblindt, det har etnisk minoritetsbaggrund eller, der er andre udfordringer, så skal man kunne være sikker på at kunne forlade folkeskolen så godt, at man kan gennemføre en ungdomsuddannelse, sagde Mette Frederiksen (S) til TV2 Øst efter sin tale.