Grove tyverier fra ældre

To kvinder på 82 og 98 år blev søndag udsat for tyveri i deres hjem på to plejecentre. Tyverierne ligner ikke tidligere tyverier mod ældre, og politiet betegner dem som grove forbrydelser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den 98-årige kvinde bor på Lokalcenter Møllebakken i Rørvig, mens den 82-årige bor på Østergårdsvej i Undløse. Ved begge tyverier gik gerningsmanden ind på plejecentrets område og krævede penge og kreditkort fra kvinderne i deres lejligheder, og det er usædvanligt, lyder det fra Politiet.

- Vi har ikke tidligere haft tyverier, hvor tyven går ind hos ældre mennesker, som helt tydeligt opdager ham, siger Carsten Andersen, kommunikationsmedarbejder, Midt- og Vestsjællands Politi.

Det var i dag ikke muligt at få en kommentar fra de to kvinder, som søndag blev udsat for tyverierne. På plejecentret Grønnegården i Nykøbing Sjælland kan beboerne dog godt forstå, hvis kvinderne er rystede. Nytårsdag havde de nemlig besøg af en tricktyv, som stjal penge og kreditkort.

- Det er synd for hende. Jeg er 93 år, og hun er 98, og den forskel gør meget. Hun må have fået noget af et chok, siger Gudrun Dørge.

Politiet ser med alvor på tyverier som dem i weekenden.

- Jeg synes, at det er ualmindelig groft, at man stjæler fra et ældre menneske, som ikke har en jordisk chance for at gøre modstand, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Gerningsmanden fra Rørvig beskrives som en dansk mand på 25-30 år. Han har lyst krøllet hår, og var iført gråt eller grønt tøj. Der foreligger endnu ikke en beskrivelse af gerningsmanden, som begik tyveriet mod den 82-årige kvinde i Undløse. Hvis nogen skulle have set noget mistænkeligt omkring kl. 12.15 søndag i Undløse og klokken 15.30 i Rørvig, vil politiet meget gerne høre om det.

Politiet mener i øvrigt ikke, at det er den samme gerningsmand, som har begået de to tyverier i Undløse og Rørvig.