¨

Grov telefonfis: Fem personer blev truet af falsk betjent

Det lignede at betjenten ringede fra politistationen i Roskilde, men politiet mener, at vedkommende har ringet via en app. (Arkivfoto).

Fem personer har anmeldt en falsk betjent til Midt- og Vestsjællands Politi. "Betjenten" ringede og beskyldte dem for fartovertrædelser og voldtægt.

Tirsdag aften fik mindst fem personer på Sjælland og Falster et noget usædvanligt opkald på deres telefon.

- De blev truet med alt fra fartovertrædelser, fanget af politiets fotovogne, til voldtægtsforsøg, fortæller Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

- Alle fem knaldede dog røret på, da det gik op for dem, at der ikke var tale om en rigtig politibetjent, siger han. 

Ringede fra politiets telefonnummer

Det mærkelige i sagen er dog, at det lignede, at opkaldet kom fra politiet.

De fem anmeldere kunne nemlig se telefonnummeret 4635 1448 på deres mobiltelefon, og det er nummeret til politiet i Roskilde.

- Rygtet går på, at man kan købe en app, hvor man kan ringe op fra et andet nummer, så det ligner, det er det nummer, man ringer fra, forklarer Martin Bjerregaard om de mystiske opkald.

Opkaldene blev allesammen foretaget mellem klokken 18.30 og 19.15, og det var personer fra Roskilde, Lejre, Frederikssund og Guldborgsund Kommuner, der blev ringet til.

En dårlig spøg

Selvom det kan virke som telefonfis, så er det stadigvæk ulovligt, fortæller Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi:

- Det er dels en dårlig spøg, og så er det dels ulovligt, for man må ikke udgive sig for at være en offentlig myndighedsperson.

Politiet vil nu tage fat i telefonselskaberne for at se, om de kan hjælpe med at opklare, hvem den falske betjent er.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App