¨

Grov forskelsbehandling af chauffører

Foto: TV ØST

Lastbilchauffører udsættes for urimelig forskelsbehandling, siger en advokat. De er under langt stærkere pres for ikke at lave fejl end for eksempel læger.

Lastbilchauffører mister kørekortet, hvis de sjusker med at udfylde deres køreskiver. Til gengæld kan læger arbejde videre, selvom de begår fatale patientfejl.

Kritikken kommer fra advokat Jacob Forman. Han kører i øjeblikket en række sager for chauffører, der uden forudgående advarsler har fået frakendt kørekortet.

Frakendelsen er sket, fordi chaufførerne er blevet udtaget til kontrol, og der derefter er fundet seks skrive- eller udfyldningsfejl på en måneds køreskiver.

- Sanktionen over for seks små skrivefejl på køreskiverne er grotesk hård. Man mister ubetinget sit kørekort, og så har man mistet sit erhverv. En del af disse chauffører er oven i købet ordblinde og har svært ved at skrive, siger Jacob Forman til Frederiksborg Amts Avis.

Han pointerer, at køreskiverne stadig indeholder alle de oplysninger, myndighederne kræver, selvom chaufføren ikke har udfyldt dem korrekt.

- De her sager viser, at der er en enorm forskel i beskyttelsesniveauet i retssikkerheden for den enkelte alt afhængigt af, om man har høj eller lav status her i samfundet, siger Jacob Forman med henvisning til aktuelle sager mod både tandlæger og læger på hospitaler.

Medlem af Folketingets Retsudvalg, Karina Lorentzen (SF), kalder det forskelsbehandling og har stillet en række spørgsmål til justitsministeren i sagen.

- Det lyder meget grelt, og det virker forkert, at man sanktionerer chaufførerne ved at tage erhvervet fra dem fra start. I fødevarespørgsmål udløser fejl eksempelvis en vejledning med efterfølgende kontrolbesøg og så straf, hvis tingene ikke er i orden. Det er meget urimeligt, at chaufførerne ikke få en en advarsel først, siger Karina Lorentzen.

Hun har bedt justitsministeren om en redegørelse af konsekvenserne ved fejl begået af læger, piloter og lastbilchauffører.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App