Grønt lys til fingeraftryksregister på diskoteker

Et diskotek i Viborg har i dag fået tilladelse til at have register med fingeraftryk og følsomme oplysninger. Dermed er der åbnet for registre her i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Efter næsten et års sagsbehandling giver Datatilsynet nu grønt lys for, at diskotek Crazy Daisy i Viborg opretter et register over sine gæster med fingeraftryk, billede og en række personfølsomme oplysninger.

Dermed er diskoteket det første i Danmark, der får tilladelse til et omfattende register. Diskotek Prinsen i Vordingborg har haft et frivilligt fingeraftryksregister i lidt over et halvt år. Men nu er det altså muligt for diskotekerne at kræve registrering.

Seertjek:

/* */

På Crazy Daisy i Viborg er ejeren glad efter dagens afgørelse.

- Jeg håber, at det ændrer nattelivet, og jeg tror, det vil virke præventivt, siger diskoteksejer Henrik Karlsen til ritzau. Diskoteket vil tage systemet i brug hurtigst muligt.

Inden længe skal diskoteksgæster i Viborg derfor underskrive en erklæring, når de vil til fest på Crazy Daisy. Derefter oprettes de i registret, hvor strafbare forhold og narkotikamisbrug også kan noteres. Det hele hægtes sammen via en skanning af gæstens fingeraftryk, og fremover kan diskotekspersonalet således afvise uønskede gæster i døren.

Ønsker en gæst ikke at give sit samtykke, kan vedkommende ikke få adgang til diskoteket.

Fingeraftryk her i regionen:

 • Fingeraftryk ved indgangen
  I kampen for et bedre og roligere natteliv har et diskotek i Vordingborg taget et nyt våben i brug. Det sidder på fingeren - og gæsterne tager godt imod det. Men det kan være på kant med loven. Dørmændene er til gengæld tilfredse, de har nemlig et farligt job: Gæst: Dørmand Allan Nielsen.
  Nyhedsindslag fra 2008-02-11 19:30:00
 • Finger til volden
  Diskotek tager nyt våben i brug mod volden i nattelivet.
  Netnyhed fra 2008-02-11 08:00:00
 • Fingeraftryk skal sikre diskotek
  Ballademagere og stofmisbrugere går en hård tid i møde. Et af regionens diskoteker tager nu højteknologiske løsninger til hjælp for at sikre nattelivet.
  Netnyhed fra 2008-01-30 19:02:00