Groft røveri mod 57-årig mand

En ældre mand blev sent i aftes offer for et groft røveri i sit hjem i Soesmarke ved Sakskøbing. Manden modtog både slag og spark. Gerningsmændene er stadig ikke anholdt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag aften omkring klokken 21.40 bankede det på døren hos en 57-årig mand i Soesmarke ved Sakskøbing.

Gæsterne var dog ikke bekendte, men derimod to unge mænd, der ville røve den ældre mand.

- To personer banker på døren, og den forudrettede åbner døren. Og så får han sprøjtet noget stof i ansigtet, som formegentlig er peberspray, og bliver så slået og sparket, fortæller Sten von Würden Petersen, der er vicepolitikommissær hos politiet i Nykøbing Falster.

Manden vælter herefter. Og imens den ene af røverne holder manden nede med sin fod, løber den anden gerningsmand ind i huset.

Her stjæler han omkring 700 kroner, nogle pakker cigaretter og en bærbar computer. Kort tid efter er gerningsmændene væk. Og røveriet har rystet borgerne i Soesmarke.

- Det har jeg det ikke godt med. Næste gang så er det måske os. De ballademagere, de skulle simpelthen spærres inde, fortæller Knud Simonsen.

- Jeg synes, det er forkasteligt, at man ikke engang kan være hjemme hos en selv, uden at man bliver mødt af sådan nogle karle, der banker en ned, siger Frank Hansen.

De to røvere er stadig ikke blevet anholdt, og derfor er politiet i gang med at efterforske sagen.

- Vi har lavet forhøringer ude i området for at se, om der er nogle, der har iagtaget noget i forbindelse med det her. Så det arbejder vi videre med, fortæller Sten von Würden Petersen fra politiet i Nykøbing Falster.

Politiet i Nykøbing Falster efterlyser nu oplysninger i sagen om røveriet mod den 57-årige mand.

De to gerningsmænd beskrives som:

- Danskere.

- Cirka 20 år gamle. 

Den mest aggressive af røverne beskrives desuden som:

- Cirka 175 centimeter høj.

- Normal af bygning.

- Under røveriet var han iført en sort hættetrøje, hvor hætten var trukket ned over ansigtet.

Oplysninger i sagen kan gives til lokalpolitiet i Nykøbing Falster.