Gratis røgalarmer i Sønderparken

Hos et boligselskab i Ringsted får alle beboere en gratis røgalarm. Det skal forhindre at brande breder sig og koster menneskeliv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hos Ringsted Boligselskabs afdeling i Sønderparken besluttede bestyrelsen for to år siden at tilbyde alle 400 husstande gratis røgalarmer.

- Det er jo lovpligtigt at have røgalarm, men vi ved at der er mange, der glemmer at få købt en. Så derfor valgte vi at tilbyde det gratis, siger Maher Khatib, der er aktivitetskoordinator i Sønderparken.

Det er især hos ældre mennesker, der ofte mangler røgalarmer, og derfor har boligselskabet også tilbudt at sætte alarmerne op for de ældre beboere.

For nylig har der været en række småbrande i opgange i Sønderparken. Det får Maher Khatib til at overveje, om der skal sættes røgalarmer op i opgangene.

- Jeg tror ikke, at det er noget dem, der starter brandene tænker over det, men det kan jo være helt utroligt farligt, når der kommer kraftig røgudvikling, siger han.

Ideen med at tilbyde gratis røgalarmer får stor ros af Ringsted Brandvæsen.

- Det er helt enormt vigtigt at have en røgalarm. Det kan gøre hele forskellen for, om man når ud i tide eller ej, hvis der opstår brand, siger beredskabschef Søren Hansen.

Han opfordrer andre boligselskaber til at gøre det samme.