Græsk tankskib skal på værft

Det græske tankskib "Minerva Concert" fik store skader, da det stødte på grund ved Hatter Barn ved Samsø. Alle 82.100 ton råolie skal nu pumpes af skibet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Pumperiet er langt fra slut på det græske tankskib "Minerva Concert". I sidste uge pumpede man knap 10.000 ton råolie væk fra skibet, så det kunne trækkes fri fra havbunden. Nu skal resten af de 82.100 ton også fjernes, da skibet skal en tur på værft.

Dykkerundersøgelser viser, at de forreste ballasttanke på skibet er gået i stykker. Derfor er det ikke forsvarligt at sejle videre med de mange ton råolie af frygt for olieforurening.

- Resten af olien skal pumpes over i mindre skibe. Arbejdet går i gang midt på ugen, og først derefter kan skibet komme på værft, fortæller MAS-vagten, den civilt ansatte skibsofficer ved Søværnets Operative Kommando.

Det græske tankskib kom fra Fredericia og skulle til Rotterdam, da det af ukendte årsager kom ud af kurs og endte uden for sejlrenden. Farvandet mellem Hatter Barn og Hatter Rev udgør et af de farlige steder i den såkaldte T-rute, og der har i tidens løb været flere grundstødninger netop på dette sted.

I kølvandet på grundstødningen har skibets administrerende direktør, Aristotelis Ianniou, raset mod de ombordværende danske lodser. Han mener, at én af de to lodser begik en fejl under grundstødningen. Tirsdag var der endnu intet nyt fra Søfartsstyrelsens opklaringsenhed, der undersøger sagen.