Gør rejsetid til arbejdstid

Konference sætter fokus på, hvordan Sjælland kan blive et bedre sted at bo og etablere virksomhed

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der bør være bredbåndsadgang i alle tog, således at pendlere kan arbejde på vej til og fra jobbet.

Forslaget kommer fra Region Sjælland og blev ifølge Dagbladet fremlagt ved en konference tirsdag i Roskilde, hvor der blev sat fokus på, hvordan Sjælland kan blive et bedre sted at bo og etablere virksomhed.

 Region Sjælland mener, at forslage, hvis det gennemføres, kan føre til , at det bliver almindeligt accepteret, at en del af den daglige rejsetid indregnes som almindelig arbejdstid. 

- Kommer der bredbånd i togene, vil man kunne besvare mails og løse andre opgaver i toget. Det vil betyde, at en del arbejdsgiverne måske vil gå med til, at for eksempel halvdelen af transporttiden regnes for arbejdstid, mente direktøren for Lollandsbanen Jens-Peter Lynov.

Han understregede samtidig behovet for hyppigere tog, overholdelse af køreplanen og bedre information, men mente at ikke mindst muligheden for arbejdstid i toget vil tiltale mange, som jo i sidste ende vil få mere fritid.

På konferencen drøftede repræsentanter for erhvervsliv, uddannelsessektoren, region og kommuner også, hvordan man kan hæve uddannelsesniveauet i regionen og få flere til at kaste sig ud i at etablere virksomhed her.