Godt og dyrt på landet

Nu skal en offentlig kampagne gøre det mere attraktivt at bo på landet. Samtidig viser beregninger, at det ofte bliver dyrt at flytte ud af byen og bosætte sig på en landejendom.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere skal vide, at livet ikke står stille på landet - og det budskab skal spredes ud med fem projekter til 1,25 millioner kroner fra Velfærdsministeriet.

Portrætter af lokale ildsjæle skal inspirere andre, der skal sættes fokus på kvaliteten ved at bo i en landejendom og så skal borgerne inspireres til at deltage i det frivillige arbejde, så det bliver sjovere at bo på landet.

- Der sker meget på landet. Men de lokale aktører kan ofte befinde sig langt fra hinanden, uden mulighed for at lære af hinandens erfaringer, siger velfærdsminister Karen Jespersen.

Men det skal ikke være økonomien, der lokker en ud på landet, lyder det fra boligejernes videnscenter, Bolius. Ofte betyder en flytning nemlig, at husstanden får brug for en ekstra bil, og det æder ofte den økonomiske fortjeneste op. Det gik også op for Anja og Martin Krag, der købte en landejendom mellem Sorø og Slagelse i 2001.

- Det er faktisk dyrere at bo på landet end i en lejlighed, i hvert fald sådan som vi har etableret os. Ombygningerne og etableringen af dyrehold har ikke ligefrem været billigt, og transporten er heller ikke gratis, siger Martin Krag.