¨

Glæde hos politiet over sprit-razzia

Foto: TV ØST

Fire bilister blev fredag aften sigtet for spritkørsel. Men i alt 850 blev stoppet i forbindelse med en politirazzia i Ringsted. Det vil altså sige, at det var under en halv procent af bilisterne, der var påvirkede.

- Det er ikke særlig mange, og det er jo kun glædeligt. Jeg så gerne, at det altid var sådan, siger Peter Stryhn, der er leder af færdselspolitiet ved Midt- og Vestsjællands Politi, til DAGBLADET Ringsted.

Men der er en grund til de få spritbilister.

- Det er utrolig meget mediebevågenhed her i december i forbindelse med alle julefrokosterne. Der er meget fokus på, at man ikke skal køre hjem. Samtidig har vi opfordret virksomheder til at sørge for fælles hjemtransport, når julefrokosten holdes ude i byen, hvilket mange er blevet gode til. Derudover er vi også selv meget til stede, og det er folk bevidste om. De ved, at risikoen for at blive taget er meget større, siger Peter Stryhn.

Selvom vejene altså lige nu kan være mere sikre, hvad angår spritbilister, tyder alt dog på, at det bare er en december- tendens.

- Vi lavede en lignende razzia med et lige så stort mandskab i sidste måned, og der fangede vi 17 spritbilister, fortæller Peter Stryhn, der forventer almindelige forhold igen på den anden side af jul.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App