Giv os noget ro !

Klare meldinger til Socialdemokraterne fra lærere og forældre, efter at partiet i dag droppede folkeskoleforliget for at nærme sig Det Radikale Venstre i valgkampen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Lad os nu først se, om det virker. Giv os noget ro. Sådan siger Mie Andersen, skolebestyrelsesformand på Lille Næstved Skole i dag til TV2 Øst.

Meldingen kommer efter at Socialdemokraterne for at nærme sig et muligt samarbejde med de Radikale og SF onsdag droppede det folkeskoleforlig de for 5 år siden indgik med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti. Et forlig, der indebar elevplaner og indførsel af nationale tests i folkeskolen, og som især de Radikale er meget imod.

Både tests og elevplaner har indenfor det seneste 1½ år skabt store frustrationer hos lærerne.  - Alle de ting har givet ret store arbejdsbyrder, elevplanerne har redet mig som en mare, fordi de faktisk tager meget tid at lave, når man gerne vil levere et ordentligt stykke arbejde, siger lærer Barbro Saul til TV2 Øst.

Men at elevplaner og nationale tests nu måske igen skal ud af folkeskolen, gør blot frustrationerne endnu større. - Lige nu virker det meget omsonst med at den tid og energi, vi har postet i projektet, hvis vi nu bare skal droppe det igen, siger Barbro Saul. Hun bliver suppleret af sin lærerkollega Charlotte Flaskager:

 - Man bruger enorme mængder af kræfter på at sætte sig ind i det, man bruger en masse energi for at gøre det bedste man kan, og så bliver man irriteret over at de sætter et skib i søen og så måske dropper det igen. Det virker meget demotiverende. Lad os nu lige se, om det virker, siger hun i dag.