Giftige alger har slået 10.000 fisk ihjel

Musholm Lax ved Reersø har mistet 10.000 unge fisk. Fiskene er døde af giftige alger, som stortrives i det lune forårsvejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Giftige alger har slået op mod 10.000 unge fisk ihjel i Musholm Lax, Danmarks største havbrug ved Reersø. Og direktør Niels Dalsgaard konstaterer, at det - desværre - ikke er så usædvanligt, skriver Sjællandske mandag.

- Vi oplevede noget tilsvarende sidste år, omend omfanget af døde fisk var mindre. Der er tale om et naturfænomen, siger direktøren.

Når vejret bliver varmere, vokser naturens planter. Det gælder også havets planter, såsoma lger, og nogle af disse alger er giftige for fisken. Derfor går den til grunde.

At antallet af døde fisk er så stort - det svarer til op mod 10 ton fisk - skyldes ifølge Niels Dalsgaard det meget varme forår.

- Vi ved, at det kan være sådan, og det forsøger vi også at tage højde for. Langt hovedparten af fiskene til vores bure ved Musholm bliver først sat ud i løbet af april, og man kan sige, at jo senere, vi udsætter fisken, jo færre dør, fordi omfanget af de fiskedræbende alger falder hen på foråret, siger Niels Dalsgaard til Sjællandske.

/Ritzau/