¨

Genbrugsjulerier i Næstved

Foto: TV ØST

Lav en julemand ud af en champagneprop. Sådan lød opfordringen i dag fra Affald PLUS i Næstved, da de inviterede til juleworkshop med genbrugsmaterialer.

Affald PLUS i Næstved inviterede i dag familier til at komme forbi genbrugsstationen og deltage i deres årlige juleworkshop, hvor man med genbrugsmaterialer kunne lave sin egen julepynt.

- Vi tager de ting, som man normalt ville smide ud, og så laver vi nogle fine ting til juletræet, siger Birgitte Rosenkilde, der arbejder for Affald PLUS i Næstved.

Genbrugsjul hitter

I år var 32 tilmeldt til årets workshop. En af dem var June Jensen fra Næstved.

- I stedet for bare at smide tingene ud, så kan man ligeså godt bruge det, man har. Her får vi også tid til at være sammen med børnene, og så skaber vi noget kvalitetstid. Det kan man ikke få for meget af, siger hun.

6 tons julepynt

Julen er den årstid, hvor der bliver kasseret allermest. Danskerne køber for eksempel godt 6 tons julepynt årligt. Meget af det lander på genbrugsstationen, og i Næstved bliver det altså genbrugt.

-   Med denne her workshop kan man få øjnene op for, at noget af det skrald, som man ellers bare smider ud, kan faktisk bruges til noget igen – og det kan endda blive pænt, siger Karen Marie Dehn, der i dag underviste på workshoppen i, hvordan man kan genbruge materialer.  

På genbrugsstationens facebookside kan du finde inspiration til, hvordan du kan genbruge dit affald.

01:59 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App