Gebyrer kvæler de små virksomheder

Virksomhedsejere er vrede over gebyr-krav fra banker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danske Bank kritiseres i dag af både politikere, erhvervsorganisationer og virksomhedsejere.

Kritikken kommer efter at banken har hævet gebyret for erhvervsrådgivning til små- og mellemstore virksomheder, som nu skal betale 3400 kroner årligt pr. CVR-nummer i banken, fortæller DR Sjælland,

Virksomhedsejer Carsten Fabricius fra Sorø er vred over gebyr-kravet. Han har fire mindre virksomheder, og kan ikke afse 13.600 kroner om året i gebyrer til banken:

- Det er jo ganske umuligt at starte virksomhed hvis man skal udrede mere end 1000 kroner om måneden til bankrådgivning på forhånd, siger han.

Direktør i Væksthus Sjælland, Mads Kragh er heller ikke begejstret for gebyret. Han opfordrer virksomhederne til at forhandle med banken for at få gebyret sat ned.

Benny Engelbrecht, der er socialdemokraternes erhvervsordfører, er dybt overrasket over, at Danske Bank går stik imod regeringens kurs, der skal få flere til at oprette egen virksomhed.

Selv afviser Danske Bank kritikken, som de kalder 'overdrevet'. Henrik Søndergaard Frederiksen, der er bankens erhvervskundechef, siger til DR Sjælland,  at kunderne bare kan vælge den private bankrådgiver fra - og i stedet benytte sig af bankens callcentermedarbejdere.