Gang i ø-samfundene

Omøboerne har netop taget initiativ til et stort byggeprojekt på havnen i Omø. Her vil de have bygget 20 nye ferielejligheder og en ny cafe til ca. 50 besøgende gæster. Samtidig skal øens dagligvarebutik flyttes ud til havnen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Da Cafeen Perlen ikke har været åben de sidste par år finder vi det ønskeligt med et nyt spisested på havnen. Og med de 20 nye ferielejligheder kan vi få en øget og mere stabil turiststrøm til vores ø. Samtidigt kan vi gøre vejen for vores lystbådsturister kortere - når de skal handle på øen i sommerperioden, siger Svend Erik Hansen, som er formand for den arbejdsgruppe af øboere, der har taget initiativ til projektet.

Byggeprojektet på Omø hænger godt sammen med Slagelse Kommunes ønske om at være fødselshjælper for udvikling af fritidshavnene i kommunen og sætte gang i en positiv udvikling for ø-samfundene.

- Hvis vi kan få spaden i jorden hurtigt, kan vi allerede nå at få de nye butiks- og cafe-bygninger klar til indvielse, når turistsæsonen for alvor starter i juni måned, siger Svend Erik Hansen.