Fyring af kulturdirektør annulleret

Statsforvaltningen Sjælland ophæver afskedigelsen af Vestsjællands Amts daværende kulturdirektør Karen Marie Spliid, der blev fyret i 2005.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Statsforvaltningen Sjælland afgjorde mandag, at fyringen af den tidligere kulturdirektør for det nu nedlagte Vestsjællands Amt Karen Marie Spliid skal annulleres.

Daværende kulturdirektør Karen Marie Spliid blev sagt op i 2005, efter at en konsulentrapport pegede på samarbejdsproblemer.

For to år siden såede Tilsynet med Vestsjællands Amt alvorlig tvivl om fyringen af Karen Marie Spliid. Hun havde ifølge Tilsynet ikke haft mulighed for at forsvare sig over for konklusionerne i konsulentrapporten.

Afskedigelsen er nu blevet annulleret "under hensyn til manglende partshøring" skriver Statsforvaltningen Sjælland i sin afgørelse.

- Jeg er glad og lettet over at få en afgørelse efter at have ventet i mere end tre år, siger Karen Marie Spliid.

Ifølge hendes advokat, Poul Heidmann, vil de nu forsøge at forhandle med Region Sjælland, der har overtaget dele af det daværende amts forpligtelser.

- Vi er interesseret i at forhandle med Regionen og må nu vente og høre, hvad de siger til afgørelsen, siger Poul Heidmann, jurist hos Danmarks Jurist- og Økonomforbund (DJØF).

Amtsrådets beslutning om at indlede en fyringssag mod Karen Marie Spliid skete blandt andet på baggrund af den såkaldte vandløbssag, hvor hun på sin private grund havde ændret to vandløb til skade for dyre- og planteliv.

Statsforvaltningen Sjælland har desuden afgjort, at Vestsjællands Amt ikke kunne afslå Karen Marie Spliids advokats ønske om aktindsigt i afskedigelsessagen.

Statsforvaltningens afgørelse kan af Region Sjælland indbringes for Velfærdsministeriet.

/ritzau/