Fyresedler delt ud i Region Sjælland: - Jeg kan ikke se, hvordan det hele skal hænge sammen

198 medarbejdere bliver i dag afskediget i Region Sjælland, og beskederne er begyndt at rulle ind i e-boks. Stemningen er trykket, forlyder det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Nogle er blevet rigtig chokeret og dårlige. Nogle er blevet kede af det og måtte køres væk af andre kollegaer, fordi man har trukket tæppet fuldstændig væk under dem. Der er sågar også nogle, der fysisk er blevet rigtig skidte, hvor det virkelig er kommet bag på dem.

Sådan lyder det fra Mette Bakkegaard, der er arbejdsmiljørepræsentant for lægesekretærerne i Ortopædkirurgisk afdeling i Køge, efter at flere af medarbejderne har fået besked på, at de er fyret.

quote Det er en meget trykket stemning, der er. Alle er super berørte af situationen, kede af det og har ondt i maven

Mette Bakkegaard, arbejdsmiljørepræsentant for lægesekretærerne i Ortopædkirurgisk afdeling i Køge

Region Sjælland afskediger i dag 198 medarbejdere og tilbyder 119 medarbejdere genansættelse på andre vilkår. Alle beskederne er begyndt at rulle ind i e-boks. De forskellige afdelinger har selv bestemt, hvornår de her beskeder skulle komme i e-boks.

- Nogle beskeder startede med at komme ved midnat, og så har de ellers trykket på knappen hele morgenen og formiddagen. Der er nogle, der ikke har fået besked endnu, fortæller Mette Bakkegaard.

I hendes afdeling har de en formodning om, at der er seks lægesekretærer, der bliver fyret.

- De tager det ikke særlig godt. Det er en meget trykket stemning, der er. Alle er super berørte af situationen, kede af det og har ondt i maven, siger Mette Bakkegaard.

- Hvis man fjerner lægesekretærerne, bliver der mindre tid til patienterne

Mandag aften meddelte regionsrådsformand Heino Knudsen (S), at over halvdelen af fyringerne ville ramme administrationen.

- Det er jo ikke særlig rart. Vi har godt vidst, at vi som lægesekretærer sidder yderst på grenen, siger tillidsrepræsentant Mette Bakkegaard.

 Der er bare ét stort problem ved at fyre lægesekretærerne, mener hun.

- Vi kan ikke behandle patienterne direkte. Det er lægerne, der skal gøre det, og det er plejepersonalet, som skal støtte op omkring lægerne. Men problemet er, at hvis man fjerner størstedelen af os, kan vi ikke støtte op omkring dem. For så skal de lave vores administrative opgaver. Så bliver der mindre tid til patienter, fordi vi er væk, siger hun.

quote Hvis vi ikke er der til at holde hånd i hanke og få tingene indberettet korrekt, kan jeg ikke se, hvordan det hele skal hænge sammen

Mette Bakkegaard, arbejdsmiljørepræsentant for lægesekretærerne i Ortopædkirurgisk afdeling i Køge

- Politikerne har sovet i timen

Ifølge tillidsrepæsentanten er det lægesekretærerne, der sørger for, at patienterne ikke falder imellem to stole, når lægerne og sygeplejerskerne har så travlt, som de har.

- Det er os, der laver alt det administrative og sørger for, at patienterne bliver indkaldt og får tider. Det er os, der bestiller undersøgelser. Så hvis vi ikke er der til at holde hånd i hanke og få tingene indberettet korrekt, kan jeg ikke se, hvordan det hele skal hænge sammen.

Tillidsrepræsentanten mener, politikerne har sovet i timen.

- Det kan ikke være rigtigt, at man er nået så langt ud, at man skal fyre så mange medarbejdere. Det gør mig rigtig trist.