Fusionen mellem SOSU Sjælland, ZBC og Selandia bliver en realitet

Fusionen mellem SOSU Sjælland, ZBC og Selandia går igennem.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den nu fusionerede skole kommer til at hedde ZBC og får omkring 7.000 årselever, 1.000 ansatte og mere end 30 forskellige uddannelser.

Hovedkontoret kommer til at ligge i Ringsted - hvor Sosu Sjælland allerede bor.
Skolen vil dog fortsat have adresser i ialt otte byer: Haslev, Vordingborg, Næstved, Slagelse, Ringsted, Holbæk, Roskilde og Køge.

 - Der er mange perspektiver i at fusionere. Med en større og mere robust skole kan vi bedre sikre udbuddet af små uddannelser såsom industritekniker, bager eller tarmrenser. For ved at gå sammen bliver vi mindre sårbare over for udsving i konjunkturer og skift i politiske prioriteringer, siger bestyrelsesformand for ZBC og konstitueret bestyrelsesformand i Interim bestyrelsen, Vagn Sanggaard Jakobsen, i en pressmeddelelse. 

quote Ved at fusionere kan vi pulje og optimere vores kompetencer, så vi fortsat leverer høj kvalitet

Per B. Christensen, bestyrelsesformand for SOSU Sjælland

Skal sikre faglærte arbejdspladser

Samtidig skal fusionen også sikre regionale arbejdspladser, lyder det fra bestyrelsesformand for SOSU Sjælland og konstitueret næstformand i Interim bestyrelsen, Per B. Christensen.

Han påpeger, at der kommer til at mangle over 13.000 faglærte i regionen i 2020.

- Derfor skal vi i samarbejde med virksomhederne være med til at sikre, at den lille tømrervirksomhed i Kalundborg såvel som den store kommune får både kvalificerede elever og efterfølgende arbejdskraft. Ved at fusionere kan vi pulje og optimere vores kompetencer, så vi fortsat leverer høj kvalitet. Samtidig får vi bedre muligheder for at gå nye veje, der løfter kvaliteten yderligere, siger bestyrelsesformand for SOSU Sjælland og konstitueret næstformand i Interim bestyrelsen, Per B. Christensen.

quote I forhold til grundskolerne kan vi for eksempel styrke samarbejdet og hjælpe hinanden med at leve op til det politiske mål

Vagn Sanggaard Jakobsen, bestyrelsesformand for ZBC

Styrke lokalt samarbejde

De tre skoler har lagt vægt på, at de skal bevare en stærk forankring i de lokale miljøer.

- Og vi vil i de sammenhænge, hvor det er muligt styrke samarbejdet yderligere. Det kan både være til virksomheder, andre erhvervsskoler, grundskoler eller kommuner, siger bestyrelsesformand for Selandia og konstitueret næstformand i Interim bestyrelsen, Arne Petersen.

Og Vagn Sanggaard Jakobsen tilføjer:

- I forhold til grundskolerne kan vi for eksempel styrke samarbejdet og hjælpe hinanden med at leve op til det politiske mål, at flere skal vælge en erhvervsuddannelse. Vi kan med én indgang til over 30 uddannelser bredt i regionen tilbyde en pallette af samarbejdsmuligheder, der præsenterer folkeskolelever for ungdomsuddannelsernes forskellige og mange muligheder.