Fulde huse til sundhedspraktik

Næstved Sygehus holdt lørdag åbent hus. Her kunne interesserede prøver sig selv af som alt fra diætist til sygeplejerske.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var rift om de hvide kitler i Næstved. 143 éndagspraktikanter havde meldt deres ankomst på sygehuset.

Inddelt i grupper som læger, ergoterapeuter, fysioterapeuter, jordemødre og meget andet, fik gymnasieleverne og andre interesserede lov til at kaste sig ud i lidt af hvert.

På sygeplejelinjen måtte eleverne - i hvert fald de modige af dem - selv lægge krop til udfordringer som blodsukkertest og indsprøjtninger.

Det faldt i god jord hos de besøgende.

- Jeg fandt ud af, at mit blodsukker er helt normalt, at det ikke gør ondt at få taget, og at det er interessant at måle, fortæller Sara Willum Bro, der til daglig er HTX-studerende i Næstved.

Formålet med dagen er at give dem, der er interesserede i sundhedsbranchen en mulighed for at prøve de forskellige fag af.

- Hvis man kommer ind i miljøet og oplever de uddannede i aktion med deres fag, så tror vi det smitter af på de unge mennesker. Så de på den måde for et bedre billede af, hvad det vil sige at ende i en sundhedsuddannelse, forklarer Tove Grønlund, der er uddannelseskonsulent på Næstved Sygehus.

For Sara Willum Bro var det også lige netop dét, hun fik ud af dagen.

- Jeg har i hvert fald fundet ud af, at det er inden for sundhedssystemet, jeg gerne vil være, siger hun.

Det er fjerde år i træk, at Næstved Sygehus holder åbent hus.