¨

Fuglemirakel på Møns Klint

Foto: TV ØST

Ved Geocenter Møns Klint er der sket et lille mirakel. De har nemlig fundet en tre uger gammel vandrefalk og den lille fugleunge er altså noget helt særligt.

I årevis har ornitolog Niels Peter Andreasen iagtaget vandrefalke i og uden for Danmark. Og i går blev han så vidne til lidt af et mirakel.

Der dukkede der nemlig en kun tre uger gammel op i en redehule på klinten.

Falkenes første kuld æg blev stjålet af skader i maj. Til stor ærgrelse for både Niels Peter Andreasen og for personalet på Geocenter Møns Klint. Men bagefter har de så lagt et nyt kuld æg - imod alle odds.

- De kender ikke fagbøgerne, så de har bare fulgt deres egen plan, siger Niels Peter Andreasen.

Fuglene yngler normalt aldrig så sent på året. På Geocenter Møns Klint kan de slet ikke få armene ned.

- Det var rigtig skuffende i maj, at vi ikke troede vi skulle kunne se vandrefalkunger igen i sommer. Så vi er rigtig glade for, at der nu alligevel er kommet en, siger naturvejleder Nadia Rosendal Nielsen.

Niels Peter Andreasen er lige så begejstret, men mest af alt forundret. Selvom han har bladret gennem alverdens faglitteratur, er det ikke lykkedes ham at finde et tilsvarende eksempel nogen steder.

Hvis man vil se den lille "fugl Fønix", er der guidede ture fra Geocenter Møns Klint hver dag klokken 11, 13 og 15, indtil den lille flyver fra reden om et par uger.

01:55 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App