Frygter sigtet jordemoder

Christina Sørensen frygter at få den jordemoder, som sidste år gav en anden kvinde en dødelig dosis morfin. Hun kan ikke fravælge hende, for hun kan ikke få oplyst, hvem hun er.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Christina Sørensen skal føde til november på Næstved sygehus. Hun frygter at hun får den jordemoder, der i september sidste år gav en gravid kvinde en overdosis morfin. Morfinen dræbte kvinden og hendes ufødte barn.

- Min bekymring er simpelthen ikke at komme levende ud. For der er så mange ting, der kan gå galt ved en fødsel, siger Christina Sørensen, der fødte sit første barn ved kejsersnit og frygter at skulle under bedøvelse igen.

Ledelsen hos Sygehus Syd fortæller, at jordemoderen arbejder helt normalt, selv om hun er under skærpet tilsyn fra Sundhedsstyrelsen. Det skærpede tilsyn betyder blot, at al medicinering, hun foretager, skal indberettes til embedslægen.

Christina Sørensen kan godt få lov til at fravælge den sigtede jordemoder, men det kræver, at hun kender hendes navn, da sygehuset ikke selv vil oplyse det. Hun kan derudover risikere at jordemoderen er alene på vagt, og så kan et fravalg reelt ikke finde sted, oplyser sygehuset.

Patientforeningen Danmark mener, at Christina Sørensen bør kunne få at vide, hvem den sigtede jordmoder er.

- Der er frit sygehusvalg, og det kræver at man har et informeret grundlag at vælge til eller fra på. Herunder at man også kan få at vide, hvilke sundhedspersoner, der skal behandle en. Så vi synes, det er helt rimeligt, at hun får at vide, hvem hun lægger sit liv i hænderne på, siger Karsten Skawboe-Jensen, formand i Patientforeningen Danmark.