¨

Frygter at miste huset

Foto: TV ØST

For et halvt år siden mistede Anders Schmidt sin kæreste og sit ufødte barn på grund af en fejl på sygehuset. Sagen trækker i langdrag, og nu kæmper han med dyb gæld.

Problemerne er så store, at han frygter, at han og sønnen Mathias på 2 år må forlade huset.

- Vi har jo manglet en indtægt siden dengang. Banken har jo været flinke nok men pengene skal jo tilbage på et tidspunkt. Vi kan nok klare til sommer så er det slut, siger Anders Schmidt.

For et halvt år siden blev hans 25- årige gravide kæreste Bettina Nielsen indlagt på Næstved Sygehus med store smerter i maven. Hun fik ordineret morfin, men i stedet for 20 miligram fik hun ved en fejl 200 miligram. Tre dage senere omkom hun, efter hun har født et livløst foster. Sagen er overgivet både til patientklagenævnet og patientforsikringen, men indtil videre er intet sket.

- Det eneste vi har fået at vide er, at de har modtaget det, og den er under behandling. Det at vi ikke får noget at vide, det er det værste, fortæller Anders Schmidt, der i øjeblikket er sygemeldt.

Politisk skaber den lange behandlingstid forundring.

- Den her sag er jo tydelig, sygehuset har jo erkendt deres fejl, derfor burde den hurtigt komme igennem, siger Liselott Blixt, der sidder i Folketingets Sundhedsudvalg for Dansk Folkeparti.

Til april bliver patientklagesystemet sendt i høring netop fordi sagerne ofte trækker i langdrag. Her vil Liselott Blixt tage Anders Schmidts sag med til sundhedsministeren.

- I den her sag vil jeg stille ministeren det spørgsmål, om han mener det er rimeligt, at der skal gå op til et halvt år, inden familien kan få svar, siger Liselott Blixt.

Faxe Kommune vil muligvis yde støtte, så Anders Schmidt kan betale den næste termin.

- Det vil være en stor hjælp, for så vil vi kunne klare tre måneder til her i huset, siger han.

Sagen ligger også hos politiet, der skal afgøre, om der kan rejses sigtelse mod nogen af de implicerede.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App