Frygter fodboldvold

Sidste gang Næstved Boldklub spillede mod FC København, endte det med slåskampe og hærværk. I dag mødes de to hold igen, og flere af byens forretninger vælger at lukke tidligtaf frygt for fodboldbøllerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er D-dag i Næstved. Næstved Boldklub møder på hjemmebane FC København - og frygten breder sig i byen

 - Sidste gang var dele af den indre by jo mere eller mindre lavet om til en krigszone, siger Claus Mathiesen, der er indehaver af Box'n på Ramsherred i Næstved.

Bølleoptøjerne gik  ud over flere af butikkerne, og i frygt for at historien skal gentage sig  vælger nogle af Næstveds butiksindehavere  at lukke allerede klokken 16.

 - Der er nok mange fans, der møder op nogle timer før kampen, så det betyder, at vi må lukke på et tidspunkt, hvor vi ellers normalt har allermest at lave, siger Claus Mathiesen.

Politiet gør også klar til dagens kamp. Politiet satser på at kunne gentage succen fra da Frem Sakskøbing mødte Brøndby IF og da FC Vestsjælland mødte FC København.

 - I og med at vi vil være så massivt tilstede, i det omfang der er nødvendigt, så kan jeg godt sige, at der ikke er nogen grund til at lukke butikker før tid, siger Thorkild Steen Nielsen, der er politiinspektør ved politiet i Næstved.