Frygt for nye mølleuheld

En familie fra Aversi ved Haslev har to gamle møller stående klods op af deres jord. De frygter, at der vil ske endnu et mølleuheld.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Birgitte Müller er ikke helt tilpas ved de to møller, der på 20. år ligger ved siden af familiens marker.

Da familien flyttede ind, var møllerne nye, men alderen har sat sine tegn.

- Det er meget tydeligt i landskabet, at de her to møller har det rigtig skidt. De driver af rust, og den ene kører ikke, siger Birgitte Müller.

I weekenden faldt en 28 meter lang vinge af en mølle i Sidinge ved Vig, og det er det uheld, som har gjort Birgitte Müller bekymret: 

- Det er jo ikke noget, man har tænkt på før, der har det bare været et irritationsmoment. Men når man hører om, at de begynder at falde ned rundt omkring både i Danmark og i udlandet, så kan man da godt blive nervøs over, at der kan stå noget skrot rundt omkring, som kollapser på samme vis, siger Birgitte Müller.

Men det er ikke kun familiens marker, der går ned fordbi møllerne. Det er der også en offentlig vej, der gør.

- Der er mange, der går søndagsture her på skellet, siger Birgitte Müller og fortsætter:

- Med tanke på det, der skete i Holbæk i går, hvor en vinge falder af og flyver 60 meter, så synes jeg, at det er ret tankevækkende.

Trods adskillige opringninger har det i dag ikke været muligt at få fat i ejeren af møllerne og høre, hvem der står for den daglige vedligeholdelse.