Frygt for coronavirus giver ekstra pres på lægevagt

Frygten for coronavirus lægger ekstra pres på regionens læger og Region Sjællands lægevagt, lyder det fra formand for Sjællands praktiserende læger.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

På baggrund af udviklingen i Italien og andre lande ændrer Sundhedsstyrelsen nu sin risikovurdering for, om vi i Danmark kommer til at se tilfælde af covid-19.

- Vi er nødt til at være realistiske, og vi kan ikke love, at der ikke kommer smittede. Tværtimod må vi forvente, at der kommer smittede til Danmark, siger direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm.

Derfor har Sundhedsstyrelsen i dag tirsdag opdateret deres retningslinjer og ændret risikovurderingen.

- Vi har allerede i dag haft utallige henvendelser. Det her skaber en smule bekymring, siger formand for PLO Sjælland Camilla Høegh-Guldberg Spange til TV2 ØST.

Her er symptomerne på coronavirus

Mange opkald hos lægerne

Formanden for Praktiserende Læger i Sjælland forudser allerede nu, at udmeldningen fra Sundhedsstyrelsen kommer til at give regionens læger ekstra travlt.

- Jeg forestiller mig, at det vil komme i aften, fordi der har været den her udmelding, siger Camilla Høegh-Guldberg Spange.

quote Jeg kan godt forestille mig, at der vil være tryk på lægevægten her de næste par dage

Camilla Høegh-Guldberg Spange, formand for PLO Sjælland

- Jeg kan godt forestille mig, at der vil være tryk på lægevægten her de næste par dage. Det håber jeg også, at befolkningen har forståelse for. For der kommer mange telefoniske henvendelser hos de praktiserende læger og hos lægevagten.

Vigtigt at folk tager det roligt

Selvom frygten for coronavirus allerede trækker både danske og europæiske aktieindeks ned med markante fald, så er det afgørende at borgere forholder sig i ro og ikke panikker.

- Indtil videre håndterer folk det stille og roligt, og det skal de også fortsætte med, siger formand Camilla Høegh-Guldberg Spange.

- Vi får en del henvendelser, fordi folk er bekymret eller nysgerrige, fordi de har været ude at rejse for nylig. Jeg kan kun opfordre folk til at gå ind og kigge på Sundhedsstyrelsens hjemmeside og bevare roen i første omgang.

Læs mere om coronavirus på Sundhedsstyrelsens hjemmeside her.