¨

Frustrerede togpendlere

Foto: TV ØST

Den ændrede kørelan på Sydbanen betød forsinkelser for en del togpendlere.

Det var ikke selve afviklingen af den alternative bustrafik for togpendlerne fra Falster, der her til morgen var noget i vejen med. Togene kørte til tiden fra Vordingborg. Det var mere den køreplan DSB havde tilrettelagt.

Susanne Stærsholm fra Lundby kom for eksempel for sent på arbejde, fordi hendes tog var helt aflyst.

- Det var jeg ikke lige klar over, så det gør jo, at jeg er 40 minutter forsinket fra morgenstunden af, siger hun og regner med at skulle en halv time tidligere op i morgen for at nå et tidligere tog.

Trafikiformationschef Tony Bispeskov fra DSB forklarer at tre tog er aflyst i myldretiden om morgenen og om eftermiddagen, på grund af seks strandede togsæt på Falster.

Flere andre blev fanget af den måde busplanen er tilrettelagt. Det direkte hurtigtog til København kan nemlig kun nåes i Vordingborg, hvis man var med pendlerbus fra Nykøbing Falster. Busserne fra Eskildstrup og Nørre Alslev kom fire minutter for sent, og så var der kun det langsomme tog med samtlige stop mod hovedstaden tilbage.

- Jeg kunne sidde i bussen og se det hurtige tog køre. Det kunne måske godt lige have ventet på os, siger en af passagererne.

- Her er vi altså nået et kompromis, der betyder, at for nogle rejsende er det lidt mere bøvlet, men for andre er det en fordel, siger Tony Bispeskov fra DSB.

Se den alternative køreplan her:

http://www.dsb.dk/global/trafikmeddelelser/dsb/planlagte%20%c3%a6ndringer/k%c3%b8replan%20rf-nf-kh%2024.-26.10.pdf

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App