Frustrerede hjemmeplejere

Der er rod i hjemmeplejen på Lolland. Hjemmehjælperne oplever manglende ledelse og deres frustrationer stiger. Og det de er allermest frustrerede over er, at de ikke kan få lov at hjælpe de gamle så godt, som de egentlig gerne ville.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Her hos FOA i Maribo ringer telefonen lidt oftere i denne tid. Hjemmehjælperne er er frustrerede over deres situation.

-De er kede af det. Nogen græder. De vil gøre alt for de gamle og derfor er det frustrerende, når man ikke har tid til rengøring f.eks.

Utilfredsheden har ulmet de sidste stykke tid i Lolland kommune. Byrådsmedlem, Henning Rasmussen fra Dansk Folkeparti er blevet kontaktet af mange utilfredse hjemmehjælpere.

-De siger de er kede af det. Een fortæller om en kollega, der gik grædende hjem. Der er dårlige forhold for vores hjemmehjælpere og det bliver vi nødt til at tage op.

Kommunen burde have forudset problemerne ved kommunesammenlægningen, mener Henning Rasmussen:
-Det er blevet en dårlig start for Lolland Kommune, fordi det ikke er sat i system fra starten.

Formanden for kommunens sundhedsudvalg, Klaus Pedersen fra Venstre er uenig.

-Vi har vetaget en struktur, som må stå sin prøve, og det er for tidligt at evaluere den. Den skal lige på plads, siger Klaus Pedersen.

Men borgmesteren i Lolland Kommune vil have kastet lys på sagen. Han har i dag indkaldt de ansvarlige embedsmænd til krisemøde.

Og hos FOA i Maribo er man bekymret for fremtidens ældrepleje.

-Hvis det fortsætter kan det betyde, at der ikke er de hænder, der skal bruges. For hjemmeplejen generelt, kan det betyde, at man får svært ved at finde fastansatte. Og i sidste ende, går det jo ud over de ældre, som ikke får den hjælp de har behov for, slutter formanden for FOA på Lolland, Anette Jørgensen.

I følge Claus Pedersen er der - næste år - planer om at skære 7 procent i ældreplejen på Lolland.


Nyhedsoverblik