Frivillige kritiserer politiet efter pyromanbrand

En pyroman antændte lørdag nat en brand i Blå Kors i Næstved. I genbrugsbutikken undrer man sig over politiets håndtering af sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Er det politiets vigtigste opgave at opklare forbrydelser eller at stoppe dem?

Det spørgsmål går de frivillige i Blå Kors i Næstved og spekulerer over, efter at en pyroman natten til lørdag satte ild til genbrugsbutikken, alt imens politiet lå på lur i en busk og optog episoden på en mobiltelefon

- Jeg kan godt forstå, at de skulle fange hende på fersk gerning, men det gør rigtig ondt, at man bare ligger og filmer en, der sætter ild til andre folks ejendomme. Det synes jeg et eller andet sted er katastrofalt, siger Jaclinie Holse, der til daglig arbejder frivilligt i butikken.

Nødvendigt at afvente
Hos politiet er man imidlertid tilfredse med fremgangsmåden. Ifølge vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen var det nemlig nødvendigt at afvente kvindens handling for at sikre beviser til at få hende dømt.

- Jeg mener faktisk, vi har gjort en rigtig god indsats ved at anholde den kvinde, som nu bliver sigtet for at stå bag branden. Hvis formålet er at efterforske brande, så er man nødt til at have bevisførelse fra stedet, og her spiller videooptagelsen en vigtig rolle, siger han.

Hvad mener du? Deltag i debatten på vores Facebook-side.