Frivillige knokler for haller og klubhuse

Idrætshaller i hele regionen trænger til en kærlig hånd, og pengene skal komme fra slunke kommunekasser. Men selv om pengene er små, kan man godt drive det til noget stort.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Eskilstrup er de sidste gulvbrædder næsten lige blevet lagt i en ny idrætshal. Før havde gymnastikforeningen kun en halv hal at boltre sig i, men siden september har de kunne brede sig udover meget mere plads.

- Der er mere gulvplads, og når man skal springe, kan man få meget mere tilløb. Det er rigtig dejligt, siger gymnastikinstruktør Kirstine Vest Have.

Guldborgsund Kommune stillede med en sum penge, men den nye hal var nok aldrig blevet til noget, hvis ikke det var fordi hele byen havde meldt sig frivilligt til at knokle.

- Nogen lægger måske to-tre timer, andre har brugt ugevis. Vi har fået det dobbelte af, hvad vi ville have fået uden den store indsats, som de frivillige har ydet, siger Henrik Schjelde, som er formand for Eskilstruphallens bestyrelse.

Lidt længere syd på i Maribo banker en gruppe mænds hjerte for en fodboldklub. Derfor mødes de ofte for at reparere, male og sætte klubhuset i stand.

- Jeg har haft mange gode timer i Maribo Boldklub, så det er kun en fornøjelse, at vi kan give lidt igen, siger Bent Bleicbach, Maribo.

- Nu har jeg været medlem af klubben i 50 år, og så skal vi jo lave lidt for de unge mennesker, siger Torben Staffe, Maribo.

Gruppen af altmuligmænd svinger malerpensel, renser tagrender, skifter pærer og meget mere ganske gratis. I en kommune, som er trængt på økonomien, betyder det alt for klubben.

- Hvis vi ikke arbejdede frivilligt, kunne jeg frygte, at der ville ske det, som vi ser mange andre steder, at tingene stille og roligt forfalder, siger Bent Bleicbach.

I den nye hal i Eskilstrup ved de, at de frivillige ikke dukker op af sig selv. Det gælder om at gøre en indsats for at samle folk og gøre arbejdet sjovt og interessant. Stort set samme taktik gælder overfor kommunen.

- Jeg synes simpelthen, at man skal være den udfarende kraft. Man skal ikke sidde og vente. Man er nødt til at gøre noget selv, og så skal man ikke give op, siger Henrik Schjelde, formand for hallens bestyrelse.

Du kan læse mere om Eskilstruphallen her og mere om Maribo Boldklub her.

[video:videonode:74441]