¨

Frivillige akuthjælpere bliver glemt

04:55

Der er langt mellem ambulancerne, når man bor i udkanten af vores region. Siden 2011 har frivillige akuthjælpere derfor stået til rådighed 24 timer i døgnet for at yde førstehjælp indtil ambulancen når frem. Men nu oplever akuthjælperne, at de slet ikke bliver brugt ofte nok. Blandt andet på Orø.

Akuthjælperne i udkantsområderne bliver ikke altid tilkaldt, når der bliver slået alarm.

En række steder i regionens yderområder er frivillige akuthjælpere klar til at rykke hurtigt ud, hvis der opstår alvorlige situationer. De kan yde livreddende førstehjælp indtil ambulancen når frem, men de frivillige oplever et væsentligt problem. De bliver nemlig ikke tilkaldt. Det fortæller P4 Sjælland.

- Det sker sådan cirka to gange om ugen, siger John Konggaard Hansen, der er akuthjælper på Bogø til P4 Sjælland.

- Det sker sådan cirka to gange om ugen, siger John Konggaard Hansen, der er akuthjælper på Bogø til P4 Sjælland.

Også på Orø undrer de frivillige akuthjælpere sig over, at de jævnligt ikke bliver sendt ud til 112-opkald som eksempelvis hjerteanfald.

- Det er noget skidt, for vi stiller op og er frivillige, og vi er en gratis resurse for regionen, siger Steen Dalsgaard fra Orø til P4 Sjælland.

Skærper fokus på området

For at få klarhed over omfanget er de frivillige akuthjælpere nu blevet bedt om at give Region Sjælland besked, når de oplever, at der er udrykninger, de ikke bliver alarmeret om.

- Vi vil selvfølgelig gerne have, at de her frivillige 112-akuthjælpere bliver kaldt til de opgaver, hvor det er relevant. Så det har vi skærpet fokus på, siger præhospital direktør Benny Jørgensen.

Fakta og frivillige akuthjælpere:

  • Der er 14 områder med frivillige 112-akuthjælpere i Region Sjælland.
  • 3 nye områder er på vej
  • Der er 7 nødbehandlerenheder med deltidsansatte brandmænd. Kilde P4 Sjælland

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App