Frikendt speciallæge klar til at operere igen

Selvtilliden fejler ikke noget hos speciallæge Tibor Kodra, der mandag ved retten i Næstved blev kendt skyldig overtrædelse af lægeloven, men frikendt for manddrab på en patient.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Til Sjællandske oplyser Tibor Kodra, at han skal tilbage i sin hvide kittel og vil genoptage sit arbejde på øre,- næse-, halsklinikken på Parkvej.

- Jeg vil ikke sige tidspunktet for, hvornår jeg er tilbage på arbejde. Men når bulerne på min krop har lagt sig, er det mig slet ikke fremmed at komme igang med arbejdet igen, siger Tibor Kodra til Sjællandske.

Tibor Kodra skal betale 8.000 kroner i bøde for »grovere forsømmelse og skødesløshed«. Desuden skal speciallægen betale sagens omkostninger. Tibor Kodra er tydeligt mærket af sagen, der startede helt tilbage i sommeren 2004.

Dengang lagde 69-årige John Burchardt Madsen sig på Tibor Kodras operationsbord for at få fjernet polypper i bihulerne.

Under operationen kom speciallægen til to gange at bore et operationsinstrument op gennem patientens næse og helt op i hjernen.

John Burchardt Madsen blødte voldsomt og fik lagt vat op i næsen. Patienten vågnede aldrig igen. Otte dage efter den usædvanligt blodige operation døde han.