Fri proces til Bank Trelleborg aktionærer

De utilfredse mindretalsaktionærer i Bank Trelleborg får fri proces i gruppesøgsmålet mod Sydbank, Finanstilsynet og Fonden for Bank Trelleborg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Civilstyrelsen har netop bevilget fri proces til de utilfredse mindretalsaktionærer i Bank Trelleborg. Dermed behøver de mange aktionærer ikke længere bekymre sig om den økonomiske del af gruppesøgsmålet mod Fonden for BankTrelleborg, Sydbank og Finanstilsynet.

- Søgsmålet er nu fuldt finansieret gennem den fri proces. Og det betyder, at vi ikke behøver sætte en krone til side af de kontingentpenge, der er indbetalt til foreningen, siger Eigil Lego Andersen, advokat for de tidligere aktionærer i Slagelse-banken, til Ritzau.

Advokat Eigil Lego Andersen fortæller, at midlerne fra kontingentkassen nu i stedet kan bruges på andre sager, som de utilfredse aktionærer overvejer at anlægge mod parterne.

Baggrunden for sagen er, at mindretalsaktionærerne vil have rettens ord for, at tvangsindløsningen af aktierne - der skete efter krisen i BankTrelleborg, og hvor Sydbank i januar overtog hele Slagelse-banken for 250 millioner kroner - skete på et forkert grundlag. Derfor vil de have afprøvet gyldigheden og lovligheden af tvangsindløsning