¨

Fire unge mænd anholdt - sigtet for at bedrage ældre borgere

De anholdte, der er i alderen 17 til 21 år, var ved anholdelsen i besiddelse af flere betalingskort tilhørende ofre for deres kriminalitet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fire unge mænd er fredag blevet varetægtsfængslet frem til den 24. november.

Fire mænd, som mistænkte i et større sagskompleks om bedrageri over ældre borgere ved at franarre dem deres betalingskort eller få adgang til deres netbankoplysninger, er fredag blevet varetægtsfængslet frem til 24. november.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter, efter mændene blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde.

Politikredsen har gennem den senere tid modtaget en del anmeldelser fra ældre borgere, som uopfordret var blevet kontaktet af personer, der udgav sig for at være ansat i for eksempel ofrenes pengeinstitut eller i Nets.

Anholdte mellem 17 og 21 år

Under foregivelse af, at der var problemer med enten et betalingskort eller mistænkelige transaktioner på ofrenes bankkonti fik personerne herved overtalt ofrene til enten at udlevere selve betalingskortet med tilhørende kode eller få adgang til ofrenes netbank via personlige oplysninger. Det er sket ved, at gerningsmændene ifølge politiet er troppet op hos ældre borgere, hvor de har udgivet sig for at komme fra de ældre bank eller fra NETS. Herefter har de i flere tilfælde været i stand til at få udleveret de ældres Dankort og personlige oplysninger.

Det samlede beløb i sagerne er foreløbigt opgjort til mindst 200.000 kroner, men beløbet kan sagtens nå at blive højere

Martin Eise Eriksen, Midt- og Vestsjællands Politi

Efterforskning i bedragerisagerne førte politiet på sporet af fire mænd, som blev anholdt på Sjælland torsdag eftermiddag. De anholdte, der er i alderen 17 til 21 år, var ved anholdelsen i besiddelse af flere betalingskort tilhørende ofre for deres kriminalitet.

- De anholdte er mistænkte i en lang række af sager om grov udnyttelse af især ældre borgeres tillid til ansatte inden for bankverdenen. Den tillid har de pågældende groft misbrugt for at opnå en økonomisk vinding på andres bekostning, siger politikommissær Martin Eise Eriksen, som leder af efterforskningen i sager om økonomisk kriminalitet, i pressemeddelelsen.

Svindel for mere end 200.000 kroner

De anholdte mistænkes for at have snydt ældre borgere siden slutningen af september måned og vil i forbindelse med fremstillingen i grundlovsforhøret blive sigtet for 13 forhold begået i primært Midt- og Vestsjællands politikreds, men også i andre politikredse på Sjælland.

Til TV2 ØST fortæller Martin Bjerregaard, der er kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi, at en af sagerne hører til i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds, mens et par stykker hører til hos Nordsjællands Politi.

- Det samlede beløb i sagerne er foreløbigt opgjort til mindst 200.000 kroner, men beløbet kan sagtens nå at blive højere under vores fortsatte efterforskning, oplyser Martin Eise Eriksen.

Efterforskningen som grundlag for mistanken mod de fire mænd har vist, at de formentlig kan mistænkes for yderligere forhold mange steder på Sjælland, så politikredsene vil arbejde sammen om at få optrevlet deres aktiviteter.

Opdatering

  • 30. okt 2020 kl. 16:54 Artiklen er opdateret med, at alle fire mænd er varetægtsfængslet.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App