¨

Freddy Blak om tiltale i Atea-sag: Spild af skatteydernes penge

Han er tiltalt for overtrædelse af straffeloven 152 stk. 1 ved at have overtrådt sin tavshedspligt. Arkivfoto. Foto: TV ØST

Regionsmedlem i Region Sjælland Freddy Blak (S) er blevet tiltalt for at have lækket fortrolige oplysninger om Atea-sagen.

Regionsrådsmedlem i Regions Sjælland Freddy Blak (S) blev tidligere i dag tiltalt for at lække fortrolige oplysninger om Atea-sagen. Men han tager tiltalen med ro.

- Jeg tager det meget roligt. Jeg vil lade sagen køre og glæder mig til at møde dem i retten, siger Freddy Blak til TV ØST.

Specialanklager Maria Jepsen oplyser, at der vil være tale om en bødestraf, hvis han findes skyldig.

Dem, der har begået korruptionen og svindlen, holder man hånden over, mens dem, der rydder op i sagen, bliver truet

Freddy Blak (S)

Ifølge hende har han som regionsrådsmedlem haft en tavshedspligt omkring nogle fortrolige oplysninger. I forbindelse med Atea-sagen blev der lavet en revisionsrapport. En del af den blev gjort fortrolig.

Han er tiltalt for overtrædelse af straffeloven 152 stk. 1 ved at have overtrådt sin tavshedspligt.

Tidligere sigtet for at lække hemmelig Rambøll-rapport

- Dem, der har begået korruptionen og svindlen, holder man hånden over, mens dem, der rydder op i sagen, bliver truet, siger Freddy Blak.

- Det er spild af skatteydernes penge, tilføjer han over for TV ØST. 

Læs også Regionsmedlem er tiltalt i Atea-sagen

Tilbage i juni blev Freddy Blak sigtet for at have lækket en hemmelig Rambøll-rapport omkring bestikkelsessagen til Weekendavisen.

Rapporten fastslog blandt andet, at der var blevet leveret it-udstyr til en række adresser, der ligger uden for Region Sjælland.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App