Fredag bliver sjaskvåd – DMI varsler kraftig regn og lokale skybrud

Fredag bliver en våd omgang i den østlige del af landet. DMI varsler farligt vejr med kraftig regn og lokale skybrud.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Weekenden nærmer sig, men det gør skyer mættet med vand også. DMI varsler, at den østlige del af landet fredag bliver ramt af kraftig regn med lokale skybrud.

Samlet set forventes det, at der fra fredag morgen til fredag aften vil komme mellem 30 og 70 millimeter nedbør og måske lokalt endnu mere.

- Kraftig regn vil sige, at der kommer mere end 24 millimeter på seks timer og ved skybrud, at der falder mere end 15 millimeter på en halvtime, fortæller vagthavende hos DMI Jesper Eriksen.

Det meste af Sjælland bliver ramt af, hvad DMI har kategoriseret som farligt vejr. Derfor skal man være opmærksom på, at vejrudviklingen kan påvirke omgivelserne og forstyrre trafik og forsyning.

- Man skal køre efter forholdene og køre ekstra forsigtigt, fordi der kommer akvaplaning, fortæller Jesper Eriksen.

Desuden skal man være forberedt på, at lavtliggende områder som for eksempel kældre, vejbaner og viadukter kan blive oversvømmet.

DMI anbefaler, at man lukker vinduer og døre og leder vandet væk fra boligen.

Årsagen til det våde vejr er et lavtryk, der fredag morgen ligger på grænsen mellem den nordvestlige del af Polen og den nordøstlige del af Tyskland. Dette lavtryk tager herefter en nord-nordøstlig bane og rammer enten Sydsverige eller Nordsjælland.

Usikkerheden i lavtrykkets bane er kun på 50 kilometer, men vil få stor betydning for, hvor den kraftigste nedbør vil falde. Derfor er nedbørsmængderne meget usikre, og uanset hvordan det arter sig, vil der komme store lokale udsving.