¨

Fra lærerstuderende til kontanthjælpsmodtager

Foto: TV ØST

Monica Hansen fra Bogø er for alvor kommet i klemme i systemets firkantede regler. Hendes handicappede datter tager nemlig så meget af hendes tid, at hun er sakket bagud på studiet og har mistet sin SU. Og kommunen vil kun hjælpe, hvis hun dropper drømmestudiet.

40-årige Monica Hansen fra Bogø vil være lærer. Men den drøm er der nu sat en brat stopper for.

Indtil for tre måneder siden klarer hun og hendes tre børn sig på SU og børnepenge, men så var det slut. For Monica Hansen har en multihandicappet datter, der kræver meget omsorg.

- Hun har muligvis ikke fået nok ilt under fødslen. Så hun er retarderet og har brug for utrolig meget hjælp i hverdagen, fortæller Monica Hansen.

Derfor er Monica Hansen sakket så langt bagud på studiet, at hun midlertidigt ikke kan få mere SU. Hun bad derfor kommunen om økonomisk støtte i et halvt år, indtil hun kan tage den eksamen, som igen kan gøre hende berretiget til SU. Svaret var skuffende.

- Hvis de skulle hjælpe mig, skulle jeg stoppe min uddannelse, så kunne jeg gå på kontanthjælp, siger Monica Hansen.

Nu har hun smidt håndklædet i ringen og meldt sig ud af sit studie. Så håber hun bare, at kontanthjælpen kommer, før det er for sent. Ellers skal hun og børnene være ude af lejligheden den 7. december, fordi de ikke har kunnet betale huslejen.

SU-vejleder: der bør findes løsninger

SU-vejleder på læreruddannelsen i Århus, Jette Aaberg, er overrasket. Hun har oplevet langt større fleksibilitet fra andre kommuner.

- Helt konkret har jeg haft en studerende, der i en kort periode faktisk fik kontanthjælp på studiet, fordi han havde en sagsbehandler, der havde forståelse for hans situation, siger hun. Hun understreger, at det da også er langt billigere for kommunen at hjælpe Monica Hansen gennem sit studie end at sætte hende på kontanthjælp.

Hos kommunen vil man nu sætte sig bedre ind i den konkrete sag. Sundhedschef Helle Linnet fortæller, at denne type sager har mange aspekter, og hun lover at følge op på sagen snarest muligt.

02:21 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App