Fra 10 til 5 kroner i timen

Vordingborg Kommune skal spare. Det går ud over de psykisk og fysisk handicappede, der nu får halveret deres lønninger på det beskyttede værksted

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hun tjener 10 kroner i timen. Hun udfører opgaver for store danske virksomheder, men det foregår på et beskyttet værksted, så hun er ikke i fagforening. Derfor kan hun råber så højt hun vil, der er ingen hjælp at hente: Fra første september tjener 26-årige Sisse Ploug bare 5,16 i timen.

- Man føler sig lidt som en slave. Man føler ikke rigtigt at man bliver behandlet som et rigtigt menneske, siger Sisse Ploug.

- Vi har det rigtigt svært med det stor set alle sammen, lyder beskeden fra hendes kollega 51-årige John Pedersen.

Vordingborg Kommune skal spare 25 millioner på 2010 budgettet. For tiden har kommunen et overforbrug på 40 millioner.

- Socialudvalget har også skulle finde besparelser, og vi har forsøgt at ramme de mindst dårlige på vores område, lyder forklaringen fra Socialudvalgsformand Ib Johansen (Soc.dem.)

I alt sparer kommunen fire millioner på Det beskyttede værksted, der har omkring 170 brugere. Cirka 60 af de pladser spares væk og der bliver oprettet en venteliste. Et værksted lukker ned og omkring 17 af de 32 faste medarbejdere på værkstederne får en fyreseddel.

- Det er naturligvis en markant forringelse af tilbuddet, og vi er meget berørte alle sammen, siger Virksomhedsleder Mogens Dalberg.