Fotograf undersøges

Forældrebestyrelsen på Guldborgland Skole vil nu holde et møde med matematiklæreren i sjette klasse. I går kom det frem, at manden har taget billeder af afklædte piger under 18 år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bestyrelsesformanden på Guldborgland Skole havde ingen anelse om, at læreren fotograferer piger topløs, det mener han, han burde have fortalt.

- Vi kan ikke have en lærer ansat, som har noget med børn at gøre, som ikke har tøj på, siger Thomas Rubæk, formand for skolebestyrelsen.

Bestyrelsen holder derfor møde om Kim Borregaard Eriksens fotografier næste uge.

- Når alle medier interesserer sig for sagen, så kan jeg godt forstå, han bliver utryg, men omvendt så mener jeg ikke, at jeg har stødt eller gjort noget, som jeg ikke kan stå ved, siger Kim Borregaard Eriksen, hobbyfotograf og lærer på Guldborgland Skole.

Reaktionen fra bestyrelsesformanden kommer efter, vi i går fortalte, at Kim Borregaard Eriksen har taget afklædte fotos blandt andet af 16-årige Sandie Larsen uden hendes mors tilladelse.

- Som foælder tager man afstand fra det, siger Thomas Rubæk.

Kim Borregaard Eriksen startede med at tage modelbilleder for over tre år siden. Dengang kostede det ham jobbet som leder for en skole og et opholdssted i Havnelev, da bestyrelsen opdagede 600 billeder på computeren.

- Det var piger med lidt nedringede bluser og bare maver og piercinger og sådan noget, siger bestyrelsesformanden for Opholdsstedet Havnelev og Mindehøjskolen, Alex I. Jensen.  

Politiet fastslog, at det intet havde med pornografi at gøre, derfor forstår læreren ikke fyringen.

- Jeg synes ikke, de billeder jeg har taget, er kontroversielle, så derfor forstod jeg ikke, at de reagerede så voldsomt, siger Kim Borregaard Eriksen.

Den tidligere leder havde desuden en profil på ungdomsiden Arto, hvor han chattede om at tage nøgenbilleder af piger.

- Det sagde han, at han ikke gjorde, men det kom an på, om hun ville og hvordan hun så ud, så det kunne de snakke om, siger Alex I. Jensen.

I dag nægter Kim Borregaard Eriksen den dialog. De afklædte fotos og fyringen får nu Guldborgsund Kommune til at undersøge læreren. Det hilser Kim Borregaard Eriksen velkomment for at få en afklaring.